Türkiye ve İsviçre arasında yapılacak otomatik bilgi değişimi

Türkiye, “Vergi Konularında Karşılıklı İdari Yardımlaşma Sözleşmesi” kapsamında birçok ülke ile “Finansal Hesap Bilgilerinin Vergi Konularında Karşılıklı Olarak Otomatik Değişimine” başlamış bulunmaktadır. Bugün itibarı ile; 88 ülke Türkiye ile, Türkiye ise 70 ülke ile söz konusu anlaşma kapsamında bilgi değişimi yapmaktadır (https://www.oecd.org/tax/automatic-exchange/international-framework-for-the-crs/exchange-relationships/).

Türkiye ve İsviçre arasında yapılacak otomatik bilgi değişimi 1.1.2021 tarihi itibarı başlamış bulunmaktadır. Bu çerçevede İsviçre finansal kuruluşları, Türkiye’de mukim olanların aşağıda yer alan 2021 yılı finansal hesap bilgilerini İsviçre Vergi İdaresi’ne 30 Haziran 2022 tarihine kadar bildirecektir. İsviçre Vergi İdaresi ise söz konusu bilgileri 30 Eylül 2022 tarihine kadar Türkiye Vergi İdaresi ile paylaşacaktır.

• İlgilinin adı ve soyadı,

• Adresi,

• Yerleşik (mukim) olduğu ülke ve vergi kimlik numarası (VKN),

• Doğum yeri ve tarihi,

• Hesap numarası, hesap bakiyesi ya da değeri,

• Hesaba yıl içinde ödenen faiz, temettü gibi gelirlerin ya da hesapta tutulan varlıklardan elde edilen gelirlerin toplam brüt tutarı.

Konu ile ilgili açıklamaların yer aldığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nca yayınlanan Finansal Hesap Bilgilerinin Vergi Konularında Karşılıklı Olarak Otomatik Değişim Standardı Rehberine 10.06.2021 tarih ve 2021/145 sayılı Sirkülerimizden ulaşabilirsiniz.

Document

Sirküler No: 2022/162