Mazars Denge ile Karel Elektronik iş birliğine gitti!

Mazars Denge, Türkiye’deki 35 yıllık deneyimiyle elektronik haberleşme sistemlerine geçişte öncü olan Karel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş ve 2002’den beri Türk mühendislerinin geliştirdiği teknolojik ürünleri dünya üzerindeki otomobil üreticilerinin hizmetine sunan Daiichi Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. şirketlerine finansal & vergisel özel inceleme, vergi danışmanlığı hizmetlerini verdiğini duyurdu.

Türkiye’de Covid-19 pandemisi sonrasında otomasyon, elektronik, telekomünikasyon ve siber güvenlikle ilgili çalışan şirketlerin bulunduğu sektörler öne çıktı. Küresel ekonominin %4’ünü oluşturan ve Türkiye’deki lokomotif sektörlerden biri olan otomotiv sanayinin yarattığı katma değer, istihdama katkısı, vergi gelirleri ve birçok sektör için itici güç oldu dijitalleşmeyle beraber AR-GE ve teknoloji yatırımlarını artırdı.

“Sürecin bir parçası olmaktan mutluyuz”

Mazars Denge Finansal Danışmanlık Hizmetleri Ortağı Gökçen Müftüoğlu Çapa, 2022 yılında dijitalleşmenin daha da hızlanacağını ve teknoloji sektörünün birleşme ve satın almalar, AR-GE teşvikleri ve yatırımlarla beraber daha fazla büyüyeceğini vurguladı. Birleşme ve satın alma stratejisinin şirketlerin pazardaki ve dağıtım kanallarındaki gücünü ortaya koyduğunu belirtti.

Çapa, bu iş birliğini “Karel Elektronik’in gerçekleştirdiği bu satın alımda finansal ve vergisel danışmanlık hizmeti sunduk. Otomotiv sektöründeki geniş tecrübemiz sayesinde sürece değer katmaktan ötürü mutlu ve gururluyuz. Otomotiv ve teknoloji sektörleri Türkiye’nin lokomotif sektörlerindendir. Önümüzdeki dönemlerde bu sektörlerde daha çok birleşme ve satın alma (M&A) işlemleri olacağını öngörmekteyiz.” sözleriyle değerlendirdi.

Projenin vergisel özel inceleme sürecini yürüten Transfer Fiyatlandırması ve Vergisel Özel İnceleme Hizmetleri Ortağı Gökçe Gücüyener, şirketlerin yatırım süreçlerinde alıcı ve satıcı taraf için vergisel durum tespit çalışması oldukça olduğunu ve alıcı tarafın sadece riskleri değil fırsatları da görmesini sağladığını belirtti.