Sirküler Sayı: 2022/065

IRAK ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME VE VERGİ KAÇAKÇILIĞINA ENGEL OLMA ANLAŞMASININ ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA DAİR KANUN

01.04.2022 tarih ve 31796 sayılı Resmî Gazete’de yayınlanan 7390 sayılı Kanun ile “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Irak Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığına Engel Olma Anlaşması”nın onaylanması uygun bulunmuştur.

Türkiye ve Irak kendi iç mevzuatlarının gerektirdiği işlemleri tamamladıktan sonra karşılıklı olarak bu hususu yazılı şekilde bildirecek ve Anlaşma son bildirimin alındığı tarihte yürürlüğe girecektir.

Söz konusu Anlaşma sirkülerimiz ekinde yer almaktadır. 7390 sayılı Kanun ile bu anlaşmanın onaylanması uygun bulunmuş olup, bu Anlaşmanın onaylandığına dair yayınlanacak Cumhurbaşkanı kararı sonrasında ayrıca Anlaşmanın yürürlük tarihine dair ayrı bir karar yayınlanacaktır.

Anlaşma hükümleri yürürlük tarihini takip eden Ocak ayının birinci günü ve sonrası günler ve sonrası başlayan vergilendirme dönemleri için hüküm ifade edecektir.

Document

Sirküler Sayı: 2022/065