Harekete geçme zamanı: Mazars C-level barometresi 2021

C-level barometremiz 2021 yılı sonunda kurumların pandemiden özgüven ve direnç hissiyle çıktıklarını gösteryior. Kendilerini bekleyen trendlere karşılık verme konusunda özgüvenli hisseden kurumlar dönüşümü öngörüyor ve yatırım planları yapıyorlar. Peki, kurumlar stratejilerini hayata geçirmeyi başarabilecek durumdalar mı?

2021 yılının son çeyreğinde yürütülen Mazars üst düzey yönetici barometresi araştırması, kurumların karşı karşıya oldukları fırsatları ve zorlukları anlamak amacıyla dünyanın 39 ülkesinden 1.000’i aşkın yöneticinin nabzını tuttu.

Araştırmamızın sonuçlarına göre:

  • Gelecekte teknoloji ve sürdürülebilirlik dönüşümleri bizi bekliyor: Liderler işletmelerinin dönüşüm geçirmesini bekliyor. Liderlerin %68’i önümüzdeki üç ila beş sene içerisinde teknolojik bir dönüşümden geçmeyi beklerken %62’si sürdürülebilirlik stratejilerinde dönüşüm yaşanmasını bekliyor.
  • Özgüven ve direnç: Araştırmamız bir özgüven ve direnç hissinin hakim olduğunu gösteriyor, kurumların ortalama %87’si kendilerini bekleyen trendlerle başa çıkabileceklerini düşünürken %88’i bir krizi aşabilecek yetiye sahip olduklarına inanıyor. 
  • ESG, üst düzey yöneticiler için önemli bir gündem maddesi: Kurumlar sürdürülebilirlik stratejilerinin dönüşeceğini ve sürdürülebilirlik girişimlerine yatırımların artacağını öngörüyor.
  • Stratejiden eyleme: Beklenen dönüşümlere karşılık verebilmek, planlanan yatırımlardan azami verimi alabilmek ve özellikle ESG’yle ilişkili taahhütleri yerine getirebilmek için işletmelerin planlamanın ötesine geçip niyeti eyleme dönüştürmeleri gerekiyor. Bunu yapmak için doğru programları uygulamalı, doğru becerilere sahip doğru insanlarla yola devam etmeliler. İşletmelerin neredeyse üçte ikisi (%63) Covid-19’un kuruluşlarının gelecekte ihtiyaç duyacağı liderlik tarzlarını değiştirdiğini söylese de çoğu (%88) ihtiyaç duydukları becerilere halihazırda sahip olduklarını düşünüyor. Peki haklılar mı?

 

Piyasada kazananlar, niyetten eyleme başarıyla geçiş yapabilenler olacak. Zaman, harekete geçme zamanı!

Daha fazla bilgi edinmek için raporumuzu indirebilirsiniz.

 

Document

Mazars C-suite barometer 2021 report