Mazars 2019'da Olağanüstü Bir Performans Sergiledi!

Daha önce eşi benzeri görülmemiş %10,4 seviyesinde gelir artışı (%9'u organik) Uluslararası genişlemede milat niteliğinde bir yıl 2020 hedeflerinin yakalanması için emin adımlarla ilerleme

Uluslararası denetim ve danışmanlık firması Mazars 2018/2019 mali yılında (1 Eylül 2018 - 31 Ağustos 2019), önceki mali yıla göre %10,4'lük (+%0,2'lik döviz kuru etkisi hariç) artışla, 1.8 milyar € tutarında gelir elde ettiğini bildirdi. Gelir artışında +%1,3 oranında pozitif dış büyüme ile desteklenen %9,0 seviyesinde güçlü bir organik büyüme etkili oldu. Mazars Group CEO'su & Yönetim Kurulu Başkanı Hervé Hélias konuyla ilgili şu yorumda bulundu:

"Bu yıl yakalanan büyüme Mazars tarafından 2011/2012'den beri kaydedilen en büyük organik büyüme seviyesini teşkil ediyor. Bu olağanüstü performans, müşterilerimize küresel düzeyde sorunsuz bir deneyim sunmak için ekiplerimizin sahip olduğu yüksek uzmanlık seviyesi ve güçlü bağlılığın yanı sıra Mazars'ın benzersiz entegre ortaklık modelinin faydalarının tam anlamıyla kavranması sonucu ortaya çıktı. Mazars, borsaya kote şirketlerle birlikte diğer tüm kuruluşların tercih ettiği güvenilir bir ortak haline gelmiştir."

2019: Uluslararası Genişlemede Milat Niteliğinde Bir Yıl

2019 Mazars'ın çarpıcı finansal performansının yanı sıra Mazars North America Alliance’a da sahne oldu. Mazars North America Alliance, Mazars ile Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'nın önde gelen beş firması (BKD, Dixon Hughes Goodman, Moss Adams, Plante Moran (ABD) ve MNP (Kanada) ) imzalanan milat niteliğinde bir anlaşma olarak gösteriliyor ve Mazars açısından ezber bozuyor. Firmanın Kuzey Amerika'da çalışma alanını genişletmesine ve uluslararası müşterilerinin bölgedeki 16.000 profesyonele daha erişmesine olanak tanıyor. Şu anda, Mazars'ın dünyanın dört bir yanındaki müşterilere hizmet veren 40.400 profesyonel çalışanı (Mazars entegre ortaklığına dahil 24.400 profesyonel) ve 91 ülke ile bölgede 318 ofisi bulunuyor. Firmanın büyüme stratejisi hakkında yorum yapan Hervé Hélias sözlerine şunları ekledi:

“Dört yıl önce, Next-20 adında iddialı bir stratejik plan hazırladık. Çin'de kritik bir büyüklüğe ulaşmak amacıyla bu geniş pazarda etkinliğimizin artırılması ve Kuzey Amerika'da güçlü ve rekabetçi hizmetler geliştirilmesi başlıca önceliklerimiz arasında yer alırken, Grup Başkanı Philippe Castagnac'ın görevi devretmesine ilişkin başarılı bir planlama çerçevesinde yönetimimizde de sorunsuz bir geçiş planladık. Bugün, bu hedeflerin yerine getirildiğini söylemekten büyük gurur duyuyorum. 2020 yılındaki hedefimiz 2 milyar Euro gelir elde etmek ve bunu başaracağımızdan hiç şüphem yok."

Her Yerde Her Zaman Gelişme

Mazars'ın uluslararası arenadaki büyümesi gelir kaynaklarının coğrafi dağılımına da yansıyor ve şirketin ücret gelirlerinden üçte birinden fazlası artık Avrupa dışından geliyor.

2018/2019 döneminde tüm bölgelerde güçlü bir gelir artışı sağlandı: Batı Avrupa'da %7,8, Orta ve Doğu Avrupa'da %13,6, Kuzey Amerika'da %12,1, Latin Amerika'da %13,1, Afrika ve Orta Doğu'da %9,4 gelir artışı yaşanırken, en yüksek gelir artışı %22,6 ile Asya-Pasifik'te görüldü. Halihazırda, Asya-Pasifik Mazars'ın toplam gelirinin %15'ini oluşturuyor. Çin'de, firmanın 4.000'i aşkın personeli ve 30'dan fazla ofisi bulunuyor; Mazars Çin'deki operasyonlarıyla şu anda borsaya kote 137 büyük şirkete hizmet verirken, geçen yıl bu ülkede %19 gelir artışı yaşandı.  Avustralya'da, Mazars 2019 yılında, iki yerel firmanın entegrasyonu sayesinde, %100 büyüme kaydetti.

Kapsamlı Ve Dengeli Uzmanlık

Denetim hizmetleri Mazars'ın uzmanlığının temelini oluştururken, önümüzdeki yıllarda da şirketin temel faaliyet alanını oluşturmaya devam edecektir. Mazars, müşterilerinin değişen ihtiyaçlarına uygun destek vermek amacıyla, danışmanlık, vergi ve uyumluluk hizmetleri alanında önemli hizmetler geliştirmiştir. Bugün, denetim ve muhasebe hizmetleri toplam gelirlerin %63'ünü, danışmanlık hizmetleri ise %37'sini oluşturmaktadır.

Coğrafi anlamda genişleme kaydeden Mazars, her bir faaliyet alanında sürekli büyüme kaydetmektedir. 2018/2019 döneminde büyüme şu şekilde gerçekleşmiştir: denetim +%8,5, muhasebe ve dış kaynak kullanımı hizmetleri +%8,2, danışmanlık +%24,2, vergi +%9.9, hukuki hizmetler +%34,9 ve mali danışmanlık hizmetleri +%9,5.

Sürdürülebilir Bir Büyüme Stratejisi

Mazars'ın gücü kârlı ve sürdürülebilir bir şekilde büyüme kapasitesinden de kaynaklanmaktadır. Gelişiminin merkezinde insanlar ve teknik mükemmeliyete yer veren firmamız denetim ve danışmanlık hizmetlerine yapay zeka, makine öğrenimi ve kapsamlı veri analizini entegre ederek ekiplerinin yanı sıra teknolojik inovasyona da sürekli olarak yatırım yapmaktadır. 2019 yılında, firma personelinin %92'si eğitim programlarına katılmıştır.

Documents

Mazars Etats Financiers 2019 EN
MAZARS-YEARBOOK 2019 ENGLISH